Förlossningsberättelse

 

Förlossningsberättelse

 Natten till den 25/12-2012 var väldigt lång, fick inte sova och var helt otroligt trött..

Åkte upp på förlossningen för att få en sovdos så jag skulle få sova iallafall.. De gjorde en koll på tappen och om jag var öppen något vilket jag var 1 cm..

Kom hem efter besöket på förlossningen och funderade om jag skulle ta denna sovdos eller inte pga att jag hört att allt stannar av när man tagit dem.. Men jag tog dom iallafall för att få sova utifall jag skulle behöva åka upp igen!

Sov otroligt bra iallafall hela natten och sov till klockan 10.30, då vaknade jag av värkar igen, men jag tänkte ”nej jag ska fasen inte upp än”, så jag gick hela dagen hemma med värkar, försökte städa lite på dagen ringde förlossningen och pratade med dom och de tyckte jag skulle vänta ett tag till men de gjorde iordning för oss iallafall och på eftermiddagen sa jag åt Sebastian ”Nu jäklar”, och han gav ett förslag att gå i trapporna här hemma.. Så jag klädde på mig och tog hissen ned till 5.e våningen och gick upp, men kände ingen skillnad efter det.. Tog ett bad och sedan gick och vilade en stund.. Efter vilostunden bestämde jag mig för att ta med Sebastian ut och gå.. Så vi gick runt parken vi har utanför, och jäklar vad det tog, fick stanna flera gången och vänta på att värken skulle gå över.. Och jag tänkte att jag klarar inte att vara hemma längre, så jag sa till Sebastian att vi går lite till, men han var så nojig, och kaffetarmen började suga på honom. Så han ringde sin mamma och bad henne sätta på lite kaffe så skulle vi komma över så han fick dricka sitt kaffe!! Vi tog bilen dit utifall vi var tvungen åka upp i ilfart.. Satt där med världens värkar medans jag hade Sebastian sittandes bredvid och frågade hur det var vid varje värk, men jag kunde ju inte direkt svara för hade fullt upp med att andas just då..

När han druckit upp sitt kaffe frågade han om vi skulle åka upp men jag ville ut och gå först så vi tog ett varv runt stan innan vi bestämde oss för att åka upp..

Klockan 18.38 den 26/12-2012 blev vi inskrivna på Gävle förlossningsavd. Kom in en barnmorska som satte CTG och undersökte och det hade hänt saker.. Livmoderhalsen var 1 cm lång, var öppen 3 cm..

Så de gjorde iordning ett rum till oss och jag kommer ihåg att jag tänkte ”shit nu är det dags vi ska äntligen bli föräldrar”! Gick iväg till rummet och fick byta om till landstingets kläder och lade mig i sängen.. Barnmorskan kom in och jag sa att jag var hungrig och att Sebastian kunde åka iväg till max för att handla lite mat, men inte fick man äta något heller! Ingen mat på hela dagen och ska orka med en hel förlossning, men jag kunde få lite nyponsoppa om jag vela vilket jag tog då.. Men det var ju bara en liten fis i rymden med min tomma mage.

21.30 ringde barnmorskan narkosläkarn om ryggbedövning, och hon skulle komma så fort hon kunde för hon var upptagen just då..

21.40 hade hon fortfarande inte kommit så jag bad om lustgasen och fick det. Hjälpte inte till en början men efter ett tag så var det bästa vännen!

22.47 kom narkosläkarn och lade EDA 22.05 och vilken lättnad, gud så underbart.. Kände inte ryggen någonting!

23.55 kom barnmorskan in igen och skulle undersöka, och livmoder var utplånad sedan 22.30 och var öppen 4cm. Slutade med lustgasen för ryggbedövningen funkade bra. Blev rekommenderad att stå en stund, så jag klev upp från sängen och fick ett gåbord och gick in på toaletten och efter det gick jag runt runt i denna jäkla korridor..

00.05 den 27/12-2012 minskar hjärtslagsfrekvensen på det lilla barnet, och det var då jag satt på toaletten återgår till det normala när jag ställer mig upp igen.

01.39 kommer de in för undersökning igen och var öppen 4 cm med mjukare kanter än tidigare, men de har svårt att få in bra fosterljudsregistrering med CTG mätaren när jag stod eller rörde på mig. De förbereder för att sätta en skapelektrod och där med också ta hål på hinnorna.

01.40 avgår vattnet och det var klart och skalpeletroden sätts i litens huvud..

02.55 undersökning igen, samma som innan 4 cm men med lövtunna kanter, jag hade då ändra läge ett x antal gånger och varit upp och gått i korridoren, jag började då bli väldigt trött och la mig då i sängen på sidan med benstöd.

Hade åter fått tillbaka de smärtasamma värkarna och EDAn hade slutat fungera.De började förbereda för en bolus dos, bedde sedan Sebastian vara noga med att trycka smärlindringsknappen var 15.e minut.

03.07 fick jag bolus dosen

04.00 blev jag även tappad på urin. 04.20, fick en doktor titta på kurvan och får information om hur det går.

 

Fick en undersökning och var då öppen 6 cm, det gick äntligen framåt.. Som jag kämpade att det skulle gå framåt och äntligen gav det resultat.. Trött som jag var kämpade jag vidare..

04.30 ställde jag mig vid gåbordet igen inne på rummet och försökte vika på höfterna osv för att det lilla pyret skulle komma längre ned..

Och de sade då att om det inte gått frammåt om en timme så skulle s-dropp sättas in, vilket är en värkstimulerande dropp.. Även då fick jag glukos dropp kopplades eftersom att jag blev så himla trött och jag endast fick nyponsoppa och vatten.De satt även en ny venkateter då den första inte fungerade..

05.05 undersökning igen och öppen 8 cm, lade mig på höger sida i benstöd.. Hade då mycket trycksmärta och började då med lustgasen igen..

05.40 undersökning öppen 9 cm. 06.10 Blev jag tappad på urin igen!

06.50 Undersökning igen modermunnen är retraherad sedan 06.00 huvudet strax ovan bäckenbotten, en svulst skymtade då vid värk..

Jag ville även dra ihop benen och sträckte ut mig och la mig i gynställning en stund, vilket var helt underbart skönt.. Slutade i sidoläge på vänstersida med benstöd.

06.59 började krystvärkarna komma.. Sebastian och undersköterskan fick hålla i mina ben på varsin sida så jag inte skulle dra ihop dem..

07.16 föddes lilla Thea i framstupa kronbjudning i gynläge, hon skrek det första hon gjorde och det var nog det underbaraste lilla skrik jag någonsin hört. 07.30 kom moderkakan ut, fick sy 2 stygn..

Ringer sedan pappa och mamma och berättade att de blivit morföräldrar och Sebastian ringde sin mamma och bror och berättade den stora nyheten :)

11.50 fick vi komma upp på Gävle BB och pappa skulle även sova kvar med oss!

Så den 27/12-2012 kom våran lilla Thea till världen 3630 gr och 49 cm lång.. Den finaste och mest underbaraste varelse jag sett..

Absolut den bästa dagen i våra liv, kan inte förstå det än idag att hon äntligen är här!

En liten berättelse om Theas födelse kommer inte ihåg allt för mycket men skrev det som står i journalen iallafall :)

20121227_163444

 

Det här inlägget postades i Thea. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>