19 Juni

Jaha, här har det inte blivit skrivet på ett tag, men det ska det bli ändring på eller ja försöka iallafall..

Förra inlägget var ju lillskrotas i magen, nu är han utanför magen och han kom två veckor tidigare.. Den 2 December kl 23.22 kom han ut som skjuten ur en kanon.. ;D
Förlossningen gick jättebra, kan skriva en kort liten berättelse..

Den 2 December åkte jag in på förlossningen vid halv 3 tiden på eftermiddagen tillsammans med en vän. Trodde att jag börjat sippra vatten, de undersökte mig men det var ingen vattensippring fick då ligga med CTG kurva i ca en timme, pulsen på barnet var på tok för hög (160) så jag fick ta mig en liten promenad runt om på sjukhuset i hopp om att pulsen hade gått ner.. Kom tillbaka vid ca 17 tiden och fick då ligga med CTG kuran igen i ca en timme.. Pulsen hade fortfarande inte gått ner, det var även dags för personalbyte på förlossningen så det kom in andra barnmorskor efter en timme.. Och berättade att jag blir kvar och om jag hade öppnat mig mer än sist jag var upp till 3 cm så skulle de ta hål på hinnorna på en gång eftersom att barnet var stressat.. Jag ringde till Sebastian som då var på jobbet och sa till honom att det var dags att komma nu.. Han skulle hämta upp mamma hans hemma så hon kunde ta Thea..
18.30 var jag öppen 1,5-2 cm och de tog hål på hinnorna och skalpelektrod sattes då på bebis huvud.. Vattnet gick inte i första taget.. Precis när de skulle ta hål på hinnorna kom även Sebastian in genom dörren..
Prover togs och skickades till labb för att se om det var någon infektion..
19.25 upplever jag att värkarna kommer tätare och gör mer ont, fick då lustgas.. Im in heaven! :D
19.27 avgår vattnet.. mekoniumfärgat vatten.. Han hade alltså bajsat i vattnet!
21.45 trycker det på  mer och jag kräks.. 4 cm öppen
21.50 Ville jag få EDA, de söker efter narkosjouren
22.35 Fick jag EDAn, efter den undersöktes jag och var då öppen 6 cm med tunna mjuka kanter..
23.00 Hade inte EDAn hjälpt något än och ont like hell.. Fick fortsätta på lustgasen istället..
23.05 Öppen 7 cm
23.10 Har otroligt jävla ont och täta och sjukt jävla smärtsamma sammandragningar, kunde inte slappna av och det trycker på..
23.15 Ligger jag och kniper ihop benen och kan absolut inte slappna av.. Har äckligt jäkla ont..
23.20 Krystvärkarna kommer och jag krystar aktivt
23.22 Kommer den finaste pojken man kan tänka sig..
Citerar förlossningsjournalen: Pojke framföds i framstupa kronbjudning, insmetad i mekonium. Skriker genast.
23.29 avgår moderkakan i sin helhet med fullständiga hinnor..
Fick ligga kvar på BB till den fjärde December pga att han hade bajsat i vattnet och om det hade blivit en infektion av det.

Förlossningen gick alltså väldigt fort och allt gick hur bra som helst…

DSC_0701 Wilhelm Sebastian Vigh

Den fjärde December fick vi äntligen komma hem till vardagen igen..
Thea var lite skeptisk när hon kom hem från dagis och vågade inte riktigt komma fram och klappa på lillebror, men efter några timmar gick det bra..
Nu såhär 6 månader senare är dom bästa vänner..

DSC_0063_1

Dopet för Wille närmar sig också med stormsteg och mycket att fixa till dess.
Men denna gång blir det inget bröllop att fixa med iallafall så lite mindre jobb, 2 år sedan bröllopet blev av.. :D
Herrejäklar va tiden går fort!

Nästa inlägg blir nog en bildbomb, då det hänt mycket sedan sist jag/vi skrev..
Och en bild säger mer än 1000 ord sägs det!

Det här inlägget postades i Wilhelm. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>